You are currently viewing S Pikovo konjenico od Krtine do morja
  • Post author:
  • Post category:Novice

V Kulturnem domu Radomlje je Foto, kino in video klub Mavrica odprl razstavo dveh članov, Lili in Milana Jazbeca, v ponedeljek, 24.10.2022. Že sama razstava ima zanimiv naslov »S Pikovo konjenico od Krtine do morja«, kar so obiskovalci lahko občudovali  na 42 fotografijah te zanimive pustolovščine in poslušali opis poti in  dogodivščin s štiridnevnega raziskovanja  naših zelenih gričev in dolin. V Kodrovi dvorani ni bilo dovolj prostora za vse obiskovalce.

Predsednik Konjeniškega kluba PIK Matjaž Iglič je skupaj s člani kluba, ljubitelji konj pripravil natančen načrt potovanja s kočijo in konjsko vprego ter jahači, da je bil tempo potovanja prilagojen za vse. Določili so traso, posamezne etape, počitke, prehranjevanje in prenočevanja za živali in udeležence.  Odločili so se, da načrt izpeljejo med prvomajskimi prazniki. Prva etapa  je potekala od Krtine do Podpeči, druga od Podpeči do Dolenjega Jezera na Cerkniškem polju, tretja od Dolenjega Jezera do Slop pri Rodiku in zadnja od Slop do morja v Lazaretu tik ob meji z Italijo. Noči so bile hladnejše, čez dan je bilo vreme včasih oblačno, včasih že precej toplo, pral pa jih je tudi dež. Skrb za konje je bila vedno prva.

Štiridnevno pustolovščino sta spremljala kolesarja s fotoaparati Lili in Milan Jazbec in vse dokumentirala, izbor fotografij je zdaj  na ogled na razstavi v KD Radomlje. Potovanje po čudovitih krajih slovenske dežele je ob odprtju fotografske razstave  komentiral udeleženec na kolesu in fotograf Milan Jazbec. V sproščenem govoru o potovanju na konjskem hrbtu so prav vsi udeleženci uživali in navdušeno ploskali. Razstava so prisotni zelo pohvalili.

Razstava bo na ogled do 21.11.2022, ogled  je možen po predhodnem dogovoru po elektronski pošti  [email protected]

Besedilo Binca Lomšek

Foto:  Milan in Lili Jazbec, Lojze Popelar, Iztok Končina