Člani sveta Krajevne skupnosti Radomlje

Predstavitev članov in članic sveta Krajevne skupnosti Radomlje

Sonja Jerman, predsednica 

Je rojena Domžalčanka, ki že polnih 35 let živi v Radomljah, kjer je z možem Andrejem zgradila dom in družinsko podjetje. Z delovanjem v svetu KS se trudi, da bi bile Radomlje urejene, da bi se vsi radi vračali domov in se udeležili kakšnega skupnega dogodka. Še naprej bo sledila svojim ciljem in delovala v smislu, da infrastruktura ne bi zaostajala za razvojem kraja, da se ohrani čudovito naravo, da se odpravi vse pomanjkljivosti, ki pestijo vaški vsakdan (ropotanje jaškov, preveč prometa skozi kraj, prevelike hitrosti, neustrezno elektro omrežje, premajhna šola …) in da se v Radomlje pripelje čim več veselja.

Peter Zvonc, podpredsednik

Peter Zvonc je svetnik v KS Radomlje že drugi mandat. Zaposlen je v Slovenski vojski, kjer se ukvarja z načrtovanjem in izvajanjem streljanj. Delo v KS Radomlje ga izredno veseli, saj lahko tako tudi prispeva k večji kvaliteti življenja v Radomljah. V Radomlje je prišel iz Ljubljane pred dvajsetimi leti in pravi, da Radomlje počasi že postajajo njegov domači kraj. Poleg funkcije podpredsednika KS je tudi predsednik turističnega društva Radomlje.

Tomaž Borštnar, član

Tomaž Borštnar je strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami iz IT področja. Sodeloval je pri postavitvi največjih internetnih projektov v Sloveniji, bil član začetnega uredniške odbora revije Monitor. Vodil je oddajo o računalništvu na Radiu Študent. Postavil in ustanovil je sistem Med.Over.Net, ki ga je dolga leta tudi vodil. V zadnjih letih izobražuje doma in v tujini ter dela na zanimivih projektih s sodobnimi tehnologijami. Tomaž je že drugič izvoljen za svetnika KS Radomlje.

Ivo Jereb, član

Ivo Jereb je svetnik v KS Radomlje že tretji mandat. Zaposlen sem v DRI upravljanje investicij, Družba za razvoj infrastrukture (ukvarja se z obnovami AC in HC v RS).Je tudi predsednik radiokluba 27 julij. V prostem času se ukvarja z radioamaterstvom, tekom in namiznim tenisom. Delo v KS Radomlje ga izredno veseli, saj si kot domačin prizadeva za boljši jutri v našem kraju.

 

Mateja Aleksandra Kegel, članica

Mateja A. Kegel je organizatorka dogodkov, novinarka, moderatorka, marketing specialistka,  ustanoviteljica in kreatorka 7 sob pobega. Je avtorica in soavtorica 20 knjig za otroke, mladino in odrasle, ki je bila v letu 2020 uvrščena med 100 najbolj branih slovenskih pisateljev. Ima več kot 15 let izkušenj kot nacionalna in mednarodna organizatorka dogodkov. Sodelovala je v številnih lokalnih, nacionalnih in mednarodnih svetih in nadzornih odborih, drugi mandat je tudi občinska svetnica Občine Domžale. V Radomlje pa si želi pripeljati več kakovostne vsebine za različne ciljne skupine.

Uršula Jašovec, članica

Uršula Jašovec je profesorica glasbe na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani in Glasbeni šoli Kamnik, skladateljica, instrumentalistka in dirigentka, med drugim pevskega zbora Drouz v Radomljah, kjer smo začeli prepevati 11 let nazaj z idejo ljudem približati popularno glasbo na nekoliko drugačen način, kasneje pa svoj program razvili nekoliko širše. Kot svetnica KS Radomlje mi je v veselje spremljati počasen, a vztrajen napredek v kulturi in skušati čim več doprinesti k le-temu, preko dogodkov in koncertov. Želi spodbujati in podpreti odlične glasbenike in druge kulturnike, ki bogatijo naš kraj s svojimi stvaritvami.

Nina Jerman, članica

Nina Jerman je stara 30 let in prvič izvoljena v svet Krajevne skupnosti Radomlje. Že v preteklosti je rada priskočila na pomoč pri raznih dogodkih, organiziranih s strani Krajevne skupnosti, sedaj pa se veseli, da bo lahko tudi bolj aktivno sodelovala pri razvoju in napredku domačega kraja. Želi nadaljevati z uresničitvijo že zastavljenih ciljev ter s svežimi idejami ustvarjati nove izzive, še posebej pa si bo prizadevala, da bi naš kulturni dom še bolj zaživel in postal prostor povezovanja ter druženja krajanov.

Marina Zupančič, članica

Marina Zupančič zase pravi, da je Belokranjka, ki je svoje korenine pognala v Radomljah, kjer živi že skoraj polovico svojega življenja. V zasebnem življenju ji največ pomeni druženje z družino. Poleg tega je članica štirih društev, igra kitaro, del časa pa ji vzame tudi zlata prinašalka. Po poklicu je ekonomistka s specializacijo poslovnih financ. Že od leta 1989 je zaposlena v lastnem družinskem podjetju. V KS Radomlje je nastopila že tretji mandat, v katerem se bo zavzemala za spremembe pri vse nevarnejšem prometu v Radomljah, kot tudi za zavarovanje voda, saj meni, da je tudi v Radomljah nastalo tiho lastninjenje vodnega bogastva, ki je v prid samo posameznikom in ne skupnosti.

Aleksander Jašovec, član

Aleksander Jašovec ima srednješolsko strokovno izobrazbo in je po poklicu ekonomski tehnik. Srednjo šolo je obiskoval v Šolskem Centru Rudolfa Maistra Kamnik, kjer je uspešno maturiral v letu2009. Trenutno zaključuje študij na BIC Ljubljana, Višjo strokovno šolo smer živilstvo in prehrana. Aleksander bo nastopil svoj prvi mandat v svetu Krajevne skupnosti Radomlje.