You are currently viewing Irska glasba napolnila Kulturni dom v Radomljah
Radomlje je naselje na levem bregu reke Kamnik Bistrica severno od Domžal na območju zgornje Kranjske Slovenije. Preberite objave in ostanite v stiku.
  • Post author:
  • Post category:Novice

Radomlje so že drugič letos zaživele v ritmih irskega glasbe. Sredi oktobra se je odvijal drugi AMART, dogodek, katerega rdeča nit je irska glasba, ki jo organizatorji popestrijo tudi z drugim, bogatim programom. Zaradi velikega zanimanja so glasbeni večer tokrat iz Kodrove preselili kar v glavno dvorano in tudi tokrat je bilo gledalcev, ki so uživali v dinamični irski pub glasbi, več kot predvideno.

Irska glasba napolnila Kulturni dom v Radomljah

Glavni gost tokratnega večera je bila skupina Turn On Irish, ki jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki (Ana Penko, Elena Dorošenko, Franjo Penko in Marko Hrabar), ki jih druži ljubezen do glasbe. Pridružila sta se jim tudi Maja Mohorović na irski piščali in Rado Likar. Slednji je tudi pobudnik dogodka, ki sicer poteka pod okriljem Turističnega društva Radomlje. Večer, ki so ga nastopajoči popestrili z bogatim programom, je bil posvečen irskemu pisatelju in pesniku Oscarju Wildu, na dogodku pa so predstavili tudi eno njegovih najbolj znanih pravljic Srečni kraljevič v izvedbi Špele Bešter. Predstavili so se tudi plesalci ljubljanske Šole irskega plesa, ob koncu večera pa so prisotni lahko uživali tudi v okusih irskega piva in drugih napitkov.

Irska glasba napolnila Kulturni dom v Radomljah

»Prvi Irski večer smo pripravili 15. aprila letos, ko je bila naša osnovna ideja, da lokalnim prebivalcem predstavimo aktivnosti amaterskih ustvarjalcev, ki so okoli nas. V naših vrstah smo imeli amaterskega fotografa, slikarja, pripovedovalko … vse to smo želeli predstaviti na enem dogodku združeno še z enim hobijem – irsko glasbo. Imamo nekaj slovenskih skupin, ki se družijo in igrajo irsko glasbo in spomladi je tako v Radomljah nastopila skupina Noreia,« se začetkom spominja idejni oče dogodka Rado Likar.

Odlično izveden dogodek je pripeljal do novega, v nekaj mesecih so pripravili drugo srečanje in ga obogatili z novim programom. »Oktobrski dogodek je prinesel več poudarka na glasbi, bil je izredno lep pevski večer, ki ga je s svojim obiskom počastil tudi irski veleposlanik,« nam je povedal po dogodku Likar.  Irski veleposlanik Seán O’Regan, ki se je dogodka v Radomljah udeležil skupaj s pomočnikom je bil nad doživetim izredno zadovoljen, kar je poudaril tudi v zahvali organizatorju po dogodku.