You are currently viewing Uvodnik Radomljani se ne damo – Radomeljsko ogledalo 2019
Radomlje je naselje na levem bregu reke Kamnik Bistrica severno od Domžal na območju zgornje Kranjske Slovenije. Preberite objave in ostanite v stiku.
  • Post author:
  • Post category:Novice

Uvodnik iz Radomeljskega ogledala 2019

Radomljani se ne damo…

Spet je prišel čas, da napišem uvodnik. Leto gre h koncu, misli so že pri božiču, pa vendar je še čas, da naredimo kaj zase in za Radomlje. Letos smo se v društvu odločili, da ne bo Veselega decembra v Radomljah. Nekaj let zapovrstjo se dogodek finančno ne pokrije, pa tudi obiska skoraj ni. Prodajalci odpovedujejo udeležbo, najem stojnic je vsako leto dražji in nastopajoči niso zastonj, to so glavni trije vzroki za odpoved dogodka.

Pa vseeno v Radomljah ne bo tako pusto decembra, kar napoveduje zasedenost kulturnega doma. Skoraj vsak večer se bo nekaj dogajalo, če ne s kulturniki in aerobiko pa z različnimi decembrskimi dogodki. Vsak, ki si želi preživeti dolg zimski večer v družbi, se lahko sprehodi do doma in na oglasni deski preveri dogajanje. Društvo za kontemplativne študije omogoča brezplačne razprave o različnih filozofskih in verskih besedilih, v smislu iskanja in izboljšanja samega sebe. Zbori vedno iščejo nove člane, prav tako slikarji. Če pa vam to še ni dovolj, greste lahko vsako jutro k Bistrici in se razgibate s 1000 gibi. Izgovorov ne more biti, samo ven iz hiše je treba stopiti.

Naredili smo nekaj zase, kaj pa bi naredili še za Radomlje? Krajevna skupnost vse predloge krajanov vestno pošilja na Občino Domžale in projekti se počasi tudi uresničujejo. Drugo leto naj bi dobili manjkajoči del pločnika na Škrjančevem, glede na hitrost gradnje blokov v Gaju pa se bo verjetno tudi povezovalna cesta Želodnik–Mengeš–Vodice začela graditi prej, kot pa je načrtovano. Verjetno bo še kakšna ulica potrebovala javno razsvetljavo, kakšen meter dodatnega vodovoda in kanalizacije, ampak Radomlje se razvijajo in se bodo tudi v prihodnje. Pozivam krajane, da v postopkih z Občino, kjer se ureja javno dobro, iščejo kompromise in ne ustavljajo že tako prepoznih infrastrukturnih projektov.

Rekreacijska os ob Kamniški Bistrici še vedno skriva potenciale, ki jih ne znamo ali pa nočemo izkoristiti. Sprehod ob živi reki vrača življenje tudi v sprehajalca. Letos poleti nekako ni bilo velikega deževja in se nam ni belo nasmehnila. Jesen pa je kar pognala kamenje po strugi in pogledi z brega so res lepi.

Zapomnite si tiste trenutke, ki hitro izginejo in vas bodo greli ob dolgih zimskih nočeh.

Za konec vsem Radomljanom in bralcem želim vesel božič in srečno novo leto v imenu Turističnega društva Radomlje.

Peter Zvonc, predsednik TD Radomlje

Radomeljsko ogledalo 2019 (v obliki PDF)