You are currently viewing Uspešen koncert Noč razgrinja krila
Radomlje je naselje na levem bregu reke Kamnik Bistrica severno od Domžal na območju zgornje Kranjske Slovenije. Preberite objave in ostanite v stiku.
  • Post author:
  • Post category:Novice

V soboto, 3. decembra 2016 so nam pevci MoPZ Radomlje pripravili čudovit letni koncert na večno temo ljubezen. Zapeli so šestnajst pesmi nežne, globoke, mehke, strastne, neugnane, nostalgične, nespametne, prevzemajoče, včasih pogubne, a vsem razpoznavne ljubezni. Nekaj ljudskih pa nekaj umetnih, na besedila naših pesnikov Prešerna, Jenka, Ketteja, Aškerca, v zadnjem delu pa celo narodno zabavnih Avsenika in Slaka. Pester in zahteven program, ki so ga pevci pod taktirko Primoža Leskovca zelo solidno izvedli.

Uspešen koncert Noč razgrinja krila Radomlje

Poslušalci v polni dvorani KD Radomlje so bili navdušeni tudi nad medgeneracijskim sodelovanjem, saj so med sklopi pesmi nastopali nadarjeni učenci OŠ Preserje pri Radomljah. Igranje na orffove instrumente, show dance jazz balet – dve ljubki labodki, plesno ritmična točka s krogi in diabolo- spretnostno vrtenje svetleče krogle, so poželi še posebno glasen aplavz. Odlično pa sta se vklopila tudi Prešernova soneta, v interpretaciji igralca Mihe Kavčiča ob glasbeni spremljavi Žige Kralja, ob obletnici rojstva našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna.

Za zaključek je ženska pevska skupina Magnolije zapela še poskočno popevko Čez Šuštarski most.

Koncertu je odprl krila predsednik KS Radomlje g. Metod Marčun, avtor ljubezenskega veznega teksta in povezovalec je bil Igor Lipovšek. Z dobrimi željami v novem letu so pevci za letos uspešno zaprli krila.

Tekst: Levstek Zlatka
Foto: Tinkara Levstek