You are currently viewing Komemoracija na partizanskem grobišču v Radomljah 2017
Radomlje je naselje na levem bregu reke Kamnik Bistrica severno od Domžal na območju zgornje Kranjske Slovenije. Preberite objave in ostanite v stiku.
  • Post author:
  • Post category:Novice

V torek, 31. oktobra 2017, se je krajevna organizacija Združenja borcev za vrednote NOB Radomlje, spet dostojno poklonila spominu na mrtve, pokopane na partizanskem grobišču na pokopališču v Radomljah. Kot je v svojem govoru poudaril predsednik društva Peter Jerman, so darovali največ, kar kdo lahko daruje, svoje življenje, za našo svobodo in mir, za kar jim bomo vedno hvaležni in jih ne bomo pozabili. Položili so skupni venec in jih počastili z minuto molka.

Komemoracija na partizanskem grobišču v Radomljah 2017

V kulturnem delu so pevci MoPZ Radomlje, ki jih vodi Primož Leskovec, zapeli več partizanskih pesmi, učenca OŠ Preserje pri Radomljah, Nuša in Matej, sta prebrala nekaj priložnostnih pesmi, Janka Jerman in Zlatka Levstek pa pesmi o prezgodnjih grobovih najmlajših žrtev vojne, Janeza Menarta in Ceneta Vipotnika. Za zaključek in lep spomin na minule hude čase je Silva Kosec zapela manj znano, skoraj pozabljeno pesem o partizanih.

Komemoracija na partizanskem grobišču v Radomljah 2017

Tekst in fotografija:
Zlatka Levstek