You are currently viewing Fotografska razstava Pustna maska
Radomlje je naselje na levem bregu reke Kamnik Bistrica severno od Domžal na območju zgornje Kranjske Slovenije. Preberite objave in ostanite v stiku.
  • Post author:
  • Post category:Novice

V Kulturnem domu so 19. marca odprli razstavo fotografij. Na ogled je skoraj 100 fotografij, ki jih je 15 članov fotografske sekcije Mavrice posnelo v pustnem času. V kulturnem programu ob odprtju so pokazali projekcijo izbranih fotografij in predvajali filme o Stričkovem pustnem rajanju, poletih na planiški velikanki in mengeškem pustu. 

Fotografska razstava Pustna maska Radomlje

Žirija, ki so jo sestavljali Danica Šraj, predsednica Likovnega društva Senožeti Radomlje, Karol Steiner, podpredsednik Mavrice in Toni Iglič, fotoamater 1 razreda Fotografske zveze Slovenije, je podelila priznanja za najboljše fotografije. 1. nagrado je prejel Dino, Petra Rojca. Drugo Avatarka, Jože Kraglja. Tretjo Naklonjenost, Jana Rojca. Diplome so prejeli Milan Jazbec, Janez Kosmač, Lili Jazbec in Klemen Brumec. Priznanje za prikupno masko so prejeli Milan Jazbec, Albinca Kosmač in Špela Kragelj Bračko.

Fotografska razstava Pustna maska Radomlje

Z razstavo se začenja praznovanje radomeljskega društva, ki bo 27. januarja prihodnje leto praznovalo 50-letnico. Jubilej bodo počastili tudi 27. marca s projekcijo digitaliziranih filmov Mavrice v Slovenski kinoteki v Ljubljani in 4. aprila z razstavo Slovenski kozolec v rojstni hiši Jakoba Aljaža v Zavrhu pod Šmarno goro, kjer je medvoško društvo Jarem uredilo prijetni kulturni hram. Zaključek razstave ni mogel brez pustnih dobrot, ki jih je napekla Ivanka Brodar.

Fotografska razstava Pustna maska Radomlje

Besedilo in fotografije Igor Lipovšek