Ženski Nogometni Klub Radomlje

Ženski NK Radomlje

V sezoni 2011/2012, smo v Radomljah aktivno začeli s projektom ženskega nogometa (ko je v okviru NK Radomlje treniralo že 50 deklet) in smo tekmovali v ligaškem tekmovanju z ekipo deklic U14 in v zimskih ligah z vsemi selekcijami. Istočasno smo postavljali temelje za naslednjo sezono (sezono 2012/13), v kateri smo v celotni sistem tekmovanja, pod okriljem novoustanovljenega Ženskega nogometnega kluba Radomlje prijavili vse ženske selekcije – U12, kadetinje (U14), mladinke(U17) in članice (skupno več kot 100 igralk).

Ženski nogometni klub Radomlje
Ženski nogometni klub Radomlje

Zavedali smo se, da je vloga ženskega nogometa v slovenskem športnem prostoru majhna in neopazna. Zato smo v našem klubu storili vse, da bi zadevo zapeljali v pozitivno smer in bi bil tako ŽNK Radomlje tisti, ki bi poskrbel za večjo prepoznavnost nogometašic in domačega ženskega nogometa. Nismo le ustanovili novega kluba, v okviru njega se bomo na vse pretege trudili ustvariti novo blagovno znamko – ŽNK Radomlje in narediti čim več za vsesplošno prepoznavnost ženskega nogometa in deklet samih. Organiziramo tudi največji turnir za deklice in dekleta od kategorije U7do kategorije U15 na našem področju, UKI CUP, igralno nogometne dneve za deklice, dekleta in ženske vseh starosti, vsako leto se dvakrat odpravimo na priprave, organiziramo Miklavževanje in še in še …

Članstvo je raslo iz leta v leto in tako smo postavili celotno piramido, vse od deklic U7, U9, U11, U13, U15, U17, Članic in rekreativk, poleg številčnosti pa žanjemo uspehe tudi v rezultatskem smislu in smo močno vidni na zemljevidu slovenskega ženskega nogometa, saj veliko naših nogometašic zastopa našo državo tudi v reprezentancah, na mednarodnem področju.

Ženski nogometni klub Radomlje

Odlično sodelujemo tudi z vsemi okoliškimi nogometnimi klubi in našim bratskim klubom, Nogometnim klubom Radomlje, kjer pa za nogomet in športne dejavnosti navdušujejo dečke in fante vseh starosti.

Več o našem klubu si lahko preberete na naši spletni strani znk-radomlje.si oz. nam pišete na [email protected]