VODA JE VIR ŽIVLJENJA – LETNA PREGLEDNA KLUBSKA RAZSTAVA 2023

 

Foto, kino in video klub Mavrica  se posveča VODI z natečajem z letno pregledno klubsko razstavo z naslovom »VODA JE VIR ŽIVLJENJA«,  s katero smo  se dotaknili odnosa do tega bogastva, ki ga moramo zaščititi pred onesnaženjem. Temo pregledne razstave smo določili že v začetku leta in  nikakor nismo pričakovali, da bo voda v letošnjem letu pokazala svojo gromozansko moč. Do te naravne dobrine smo precej brezobzirni, onesnažujemo okolje in naš zaklad, podtalnico in  močvirja. Uporabljamo jo brez občutka, da je naše zlato. Letos je na žalost voda pokazala vso svojo razdiralno moč, saj je poplavila in uničila veliko domov in cest ter sprožila številne plazove…  Varovanje okolja naj bo naša vsakodnevna in dolgoročna skrb, zato smo posvetili vodi našo člansko letno pregledno razstavo.

 

Odprtje razstave je bilo 13.11.2023 ob 18. 30 uri v obeh galerijah v KD Radomlje.  Na natečaju je sodelovalo  26 članov, od tega je 5 članov osnovnošolcev, 5 srednješolcev in  študentov. Poslanih je bilo preko 200 fotografij. Posebeno pozornost vse bolj namenjamo mladim, ki so letos kar redno sodelovali na vseh aktivnostih. Posebno  pohvalo je bila deležna  naša najbolj uspešna mlada fotografinja Anja Kosmač, ki je te dni prejela za svoje uspešno delo od Fotografske zveze Slovenije naziv F1 FZS  ter ga je prevzela na slavnostni 53. Slovenski pregledni razstavi v Celjskem domu v Celju 8. novembra 2023. Podelitev  sta izvedla predsednik FZS Tomaž Lanišek in predsednik Umetniškega sveta FZS Matej Peljhan. Ponosni smo nanjo in ji za vse uspehe čestitamo.

 

V kulturnem programu ob odprtju razstave  sta  zaigrala zakonca Tina in Marko Mozetič, violina in kitara, čudovite melodije so napolnile prostor…. Avtorska  skladba M. Mozetič – Going on, Čez Šuštarski most in  Po jezeru, številni obiskovalci so bili zelo navušeni.

Gospa Klavdija Gregorin Štiftar, predstavnica JSKD OI Domžale, je skupaj s predsednikom Mavrice Mihaelom Kosmačem  podelila nagrade in diplome ter razstavo tudi odprla.

 

NAGRADE

Tema VODA

nagrada JANEZ KOSMAČ – PAR

nagrada MATEJA ABSEC – SOL BO

nagrada MIRJANA KAVČIČ – KAPLJICA NA KAPLJICO

 

PROSTA tema

nagrada ŠPELA GURM – BOGOVI

nagrada LILI JAZBEC – JEZUS

nagrada MATEVŽ CERAR  – ROČNO NA 8 ST.C

DIPLOME

Tema VODA

diploma  MATEVŽ CERAR – DVOJINA

diploma LILI JAZBEC – NENAVADNA TRGOVCA

diploma ANJA KOSMAČ – ANGEL

diploma JOŽE KRAGELJ – POD LEDOM

diploma SARA MOŠNIK – OCEAN EYES

diploma OŠ NEŽA AVBELJ LOMŠEK – V MANDRAČU

diploma OŠ LUKA FLERIN –SE VRTI

diploma OŠ BRINA JAZBEC – JESEN V LJUBLJANI

 

PROSTA tema

diploma MILAN JAZBEC – LINIJE

diploma ANJA KOSMAČ – TAT

diploma MiHAEL KOSMAČ – MESTNA SIVINA

diploma SARA MOŠNIK – OKNO V SVET

diploma OŠ JASNA BRAČKO – GOLOBICA

diploma OŠ ŠPELA FLERIN – SLEDI

diploma OŠ BRINA JAZBEC – JE FOTKA DOVOLJ OSTRA

PRIZNANJE ZA SODELOVANJE  –  JAN ROJC  – ZVERINA

Razstava v KD Radomlje bo odprta do 31.12.2023, obisk je možen po predhodnem dogovoru

po elektronski pošti [email protected]

 

Besedilo Binca Lomšek

Fotografije: Lojze Popelar